Γλυκό αμυγδαλέλαιο

Olio di mandorle dolci

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Γνωστό από τα αρχαία χρόνια για τη μοναδική μαλακτική δράση του, το γλυκό αμυγδαλέλαιο μαλακώνει το κερί βοηθώντας τον καθαρισμό του αυτιού.

Παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης των καρπών της αμυγδαλιάς, είναι διαφανές και άοσμο, ενώ διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, καθώς βελτιώνει την κατάστασή της, απορροφάται πολύ εύκολα και είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, Β και μεταλλικά στοιχεία.

Γνωρίζατε ότι

Η αμυγδαλιά, πανάρχαιο φυτό από την νοτιοδυτική Ασία, συναντάται για πρώτη φορά σε εξημερωμένη μορφή στην Εποχή του Χαλκού (3000-2000 π.Χ.).

Καλλιεργούνταν κυρίως για τους καρπούς της, αλλά χρησιμοποιούνταν επίσης για προϊόντα καθαρισμού και καλλυντικά.
Σε πολλούς πολιτισμούς, η αμυγδαλιά θεωρείται ιερό δέντρο, ενώ αναφέρεται πολλάκις στη Βίβλο.
Από την αρχαιότητα, αποτελεί σύμβολο της προσμονής για μια νέα αρχή λόγω της πρόωρης ανθοφορίας της, η οποία ερμηνεύεται ως ξαφνική πράξη λύτρωσης των ανθρώπων μετά από την περίοδο της δήθεν εγκατάλειψής τους (χειμώνας) από τον Θεό.
Επιπλέον, στο Ισραήλ είναι από τα πρώτα δέντρα που ανθίζουν στις αρχές Φεβρουαρίου, σχεδόν ταυτόχρονα με τη “Γιορτή των Δέντρων”: Για αυτό στα Εβραϊκά το όνομά της σημαίνει εργατικός ή κάποιος που είναι σε εγρήγορση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]